Mari Koo

Tutkimusta blogeista ja verkkoviestinnästä

perjantai 3. marraskuuta 2006 klo 11.17

Digikon Pirkka julkaisi eilen tarkempia tietoja tutkimuksesta, jolla kartoitetaan suomalaisten blogituntemusta ja blogien luku- ja kirjoitustottumuksia. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkotutkimuksen tuomaa lisävalaistusta aihealueeseen.

”Minkälaisia blogeja ihmiset seuraavat? Miten he ovat päätyneet blogien lukijoiksi – seurataanko tuttujen, vieraiden vai medioiden blogeja? Lukevatko ihmiset vain vai kommentoivatko he myös? Mitä he hakevat blogeista – esimerkiksi uutisia, puheenaiheita, yhteydenpitoa tuttuihin tai samanhenkisiin ihmisiin?”

Tänään julkaistaan Lahdessa Tutkielmamatka verkkoviestintään -kirja. Se on toteutettu Verkkoviestinnän muuntokoulutus -hankkeen (Wermu) tuotoksena, eli 13 opiskelijaa on kirjoittanut tiivistelmän gradustaan.

Ainakaan tiedotteen mukaan kirjaan ei ole yhtään varsinaisesti blogeja käsittelevää artikkelia, mutta pitää silti varmastikin tutustua teokseen.

Be Sociable, Share!

Kommentoi