Poliitikkojen blogi-into hiipui vaalien jälkeen

Eilisessä Hesarissa oli juttua () poliitikkojen vaalien jälkeen hiipuneesta blogi-innosta. Tai siis useimpien tapauksessa kyse on siitä, ettei blogi ole kevään jälkeen päivittynyt käytännössä lainkaan.

Vaaleissa blogi on tietysti osa mainoskampanjaa. Mutta eipä pidemmän päälle ole kovin hyvää markkinointia, jos blogi aktivoituu lähinnä vain vaalien aikaan tai silloin, kun poliitikko ajaa jotain erityisen tärkeää asiaa läpi.

Juttuun haastateltu Jyrki J. Kasvi on yksi jo pitkään kirjoittanut suosituksi kohonnutta blogia.

“Kasvin mielessä hyvässä poliittisessa blogissa täytyy olla myös henkilökohtainen ulottuvuus, muuten siitä tulee helposti kuiva.”

Niinpä. Harva jaksaa lukea vain poliittista paatosta, vaan kiinnostavassa blogissa pitää näkyä myös henkilö. Poliitikkokin on ihminen.

Jutussa todetaan myös se, että harva poliitikko sallii bloginsa kommentoinnin.

“Jyrki Kasvin mukaan kommentointi blogeissa ja niiden välillä on kuitenkin koko asian ydin.
“Poliitikot ovat olleet liian herkkähipiäisiä kommenttien sallimisessa”, Kasvi sanoo.”

Monen poliitikon blogiin sopisikin varmasti esimerkiksi se, että blogia pääsee kommentoimaan rekisteröitymisen jälkeen. Kommentointimahdollisuuden poisjättäminen kokonaan on, kuten Kasvikin toteaa, blogin ja sen mahdollistaman vuorovaikutuksen kannalta huono ratkaisu.

– – –

Nyt olen peräti aktivoitunut niin paljon, että olen virallisesti “yksityinen elinkeinoharjoittaja”. Kunhan vielä vähän käytännön asioita saan eteenpäin, niin kerron asiasta lisää. Mutta tietysti otan jo nyt mieluusti vastaan ehdotuksia kaikenlaiseen yhteistyön tekemiseen liittyen! Tavoitteeni on siis jotenkin tulevaisuudessa tienata yhdistämällä kuluttaja-, viestintä- ja nettimaailmakokemustani ja -osaamistani.

– – –

Ja vielä muistutuksena se, että huomenna pitäisi tulla Yle1:ltä klo 13 Populaari-ohjelman lähetys, jossa keskustellaan shoppailusta (minä, VTT Kalle Haatanen ja psykologi Totte Vadén).

– – –

Loppukevennysvideo: Web Crash 2007 ja kuinka blogaajiltakin meni elämä (kiitos Antille tästä!)

Tagged: Tags

4 Thoughts to “Poliitikkojen blogi-into hiipui vaalien jälkeen

  1. Hei, onneksi olkoon kauparekisteriin pääsystä! Itse just viis minuuttia sitten otin YEL:in. Huh huh!
    Tulen käymään Helsingissä syyskuussa jotain hauskaa vois kehitellä bisneksen ja median alueella : http://www.rautasilta.com

  2. Kirjaa kokemuksesi taipaleestasi yksityisenä elinkeinonharjoittaja tarkkaan ylös. Se tulee olemaan arvokasta tavaraa kohtapuoliin. Uskoisin, että 3-5 vuoden jänteellä tulee tapahtumaan aikamoinen räjähdys tällaisten itsenäisten asiantuntijoiden määrässä. Ainahan konsultteja on ollut, mutta muutokset iskevät rajusti asiantuntijakentässä yrityksessä työskentelemisen ja harrastelemisen väliin. Aukeaa iso mukava patja asiantuntijalla ansaita elantonsa vähintään osittain tekemällä sitä mitä osaa ja saamalla siitä hyvitystä ilman, että olisi sitoutunut muihin tahoihin. Jos demoat omalla toiminnallasi miten tietotekniikan avustuksella voidaan nykymaailmassa elää yrityksien ja harrastelun välissä ja kirjaat nämä toimintatavat pureskeltuina ylös, niin löytyy monia, jotka ovat kiinnostuneita seuraamaan jälkiäsi.

  3. Minä kirjoitin omasta yrittäjäksi yrittämisestä verkkopäiväkirjaa Bisnes.fi saitille, sen loputtua siirsin pääosin aineiston Ihmiskuntaan.

    Mutta mitä tulee poliittisiin blogeihin, niin eräissä yhteyksissä Ihmiskunta on mainittu eräänä parhaista poliittisista blogeista, vaikka se ei varsin ole tarkoitettu siinä mielessä poliittiseksi, kuin mitä nyt pahan vastustaminen on poliittista.

    Mm. Kemppisen blogi on kavalalla tavalla poliittinen, ottamatta kuitenkaan kantaa puoluepolitiikkaan.

    Tietyllä tavalla vaatimukset politiikkojen blogiaktiivisuuteen ovat kohtuuttomia, toisaalta taas, jos lähtee blogaaman vain vaalien alla, paljastaa oman tekopyhyytensä tavalla joka todistaa blogin tarpeellisuuden :)

    Omasta osallisuudestani poliittiseen toimintaan tulen julkaisemaan myöhemmin eräänlaisen pefletin.

  4. Medis: Kiitos, täältä sitä perässä tullaan, katsotaan, miten käy :)
    Ja kun tiedät, milloin olet näissä maisemissa, niin ilmoittele, “jonkun hauskan” kehittely on aina kivaa :D

    Tero: Jeps, pitäisi varmasti ottaa tosissaan tuo ajatusten ylöskirjaus ja aloittaa se kunnolla nyt.

    Petja: Niin, poliittisuus on tietysti määrittelykysymys. Tässä nyt lähinnä tietysti oli kyse niistä, jotka olivat vaaleissa ehdolla tai muuten keikkuvat puoluepolitiikassa.

    Tietyllä tavalla vaatimukset politiikkojen blogiaktiivisuuteen ovat kohtuuttomia, toisaalta taas, jos lähtee blogaaman vain vaalien alla, paljastaa oman tekopyhyytensä

    Näinhän se menee. Mutta voisi sitä nyt vähän yrittää vaalien välissäkin, ei ehkä yhtä aktiivisesti, mutta edes kerran viikossa jonkun tekstin.

Comments are closed.