Mari Koo

Vuodatus uudistui, Blogilistan kehitystä odotellaan

tiistai 6. tammikuuta 2009 klo 14.35

Blogipalvelu Vuodatus.net koki eilen näyttävän uudistuksen. Itse seurailin asian edistymistä puolittaisesti Jaikussa, jonne palvelun perustaja Tuomas Rinta on kirjaillut uudistuksen edistymistä jo pidempään. En ylläpidä yhtään blogiani Vuodatuksessa, mutta näyttäisi ainakin palvelun ilme nyt kokeneen melkoisen muutoksen.

Alma Media osti Vuodatuksen syksyllä. Ostotapahtuma ajoittui sikäli hankalaan aikaan, että samaan aikaan jylläsi myös Johanna Korhosen ja Alman välinen kohu. Se aiheutti myös Vuodatuksen blogeissa jonkinlaisen boikotin (aiheesta kirjoittivat mm. Tero Hannula ja Tiina Kaarela), eli Vuodatuksen käyttäjiä päätti siirtyä muiden palveluiden pariin. En tiedä, tapahtuiko kuitenkaan massiivista siirtymää, eivätkä lähteneetkään käyttäjät Vuodatusta ole jättäneet välttämättä juuri Alma Median vuoksi, vaan ovat kyllästyneet palvelussa olleisiin katkoksiin ja muihin ongelmiin.

Vuodatuksen blogiuudistus on näkynyt minulla tänään Google Readerin tukkeutumisena. Vanhat Vuodatus-blogien tekstit ilmestyvät syötteenlukijaan uusina, joten nyt joutuu ahkerasti käyttämään nappia ”Merkitse kaikki luetuksi”. Siinä voi valitettavasti mennä joku aidostikin uusi teksti mukana.

Mutta palvelun näkyvä parantaminen nyt ainakin viestii siitä, että kehitystä tapahtuu. Blogilistan puolella tuntuu taas olevan jämähtäneemmät ajat. Aihetti pohti äskettäin Nick:

”Blogilista on uudistumisensa jälkeen elänyt varsin hiljaista elämää. Kehitysblogiin on tullut muutama kirjoitus ongelmista tai pienistä uudistuksista tai huoltotöistä. Sama kohtalo Jaiku-kanavalla. Mitään ei juuri tunnu tapahtuvan. [- – -]

Kasvua on kuitenkin tapahtunut, nimittäin suosikkisivun koko on sentään paisunut suorastaan megalomaaniseksi. Sivu, jolla on sisältönä linkkilista ja muutama mainos, on kokoa peräti 2 Mt.

Minulle joka tykkään lukea blogeja raitiovaunussa – tai muuten sopivasti joutavana – mobiilisti se on aivan liikaa.”

Be Sociable, Share!

4 kommenttia kirjoitukseen “Vuodatus uudistui, Blogilistan kehitystä odotellaan”

 1. Marianne sanoo:

  Ah no siitako kenka puristaa! Mina olin jo vaipumassa epatoivoon etta google readerini on kilahtanut taysin. Kiitos tasta informaatiosta.

 2. Zepa sanoo:

  Eikä riitä, että readersin siistii kerran. Hups vaan, ja muutaman tunnin päästä ne kaikki on tulleet takaisin viimeisimmät 20 päivitystä mukanaan (tms.).

  Mutta jospa se tästä kohta.

 3. Mari Koo sanoo:

  Marianne, hyvä, että oli tiedosta hyötyä!

  Zepa, niinpä, muutaman kerran sitä sai tyhjennellä… Mutta nyt näyttäisi rauhoittuneen.

 4. Sannamari sanoo:

  Jouduin vaihtamaan vuodatusblogini sivupohjan, mutta se oli pieni harmi. Uudistuksesta oli isoa iloa: näyttäisi viimeinkin toimivan päivittäminen moitteetta myös Operalla.

Kommentoi